mięso sezonowane Kraków

Włosi wiedzą, w jaki sposób jeść. Być może skutkiem tego, że używane przez nich składniki są świeże, aromatyczne oraz dobre dla każdego. Stereotypowa kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem jedzenia – ogniskuje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania wskazują, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować poprawę utraty wagi, lepszą kontrolę poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest także smakowite oraz oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, które nie tylko smakują niesamowicie, jednak też są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.

włoskie jedzenie Kraków

Zerknij na parę poniższych czynników, jakie stanowią istotę kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie potrzebne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się w czasie realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest obfita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E oraz inne zdrowe związki, które zmniejszają stan zapalny.

Krakow Restaurant italian Cuisine

   

Pomidory z puszki
Rześkie pomidory są doskonałe, ale te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest bardzo ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, schorzeniami serca oraz osteoporozą i mogą działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą historię zagospodarowania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, jaki przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew ma prawo płynąć swobodnie), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zastopować wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem oraz obniżyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.